Om teksterne på cancer.dk
Teksterne på cancer.dk er skrevet af fagfolk og kvalitetssikret gennem en grundig redaktionel proces.
Skrevet af fagfolk
På cancer.dk finder du viden om kræft, som er skrevet og kvalitetssikret af fagfolk med særlig viden på området, bl.a. forskere, speciallæger, og psykologer.
Vi bruger ikke kunstig intelligens eller andre systemer til at skrive vores tekster – de er skrevet af mennesker med stor indsigt i kræft og i den nyeste forskning.
Sådan bliver indholdet om kræftsygdommene opdateret
Vi arbejder løbende på at sikre, at informationerne om de mange forskellige kræftsygdomme på cancer.dk er opdaterede, korrekte og lette at forstå.
Hver tekst gennemgår en grundig redaktionel proces med fokus på faglig kvalitet og troværdighed. Indholdet gennemgås af relevante fageksperter på hvert deres område, inden det revideres og godkendes af Kræftens Bekæmpelses lægefaglige redaktør i samarbejde med en digital redaktør. Først herefter bliver det udgivet på hjemmesiden.
Tak
Det er kun muligt at opretholde denne grundige redaktionelle proces takket være bidrag fra private støtter. Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.
Din støtte er med til at sikre, at alle – patienter, pårørende, fagpersoner og andre – har adgang til troværdig og brugbar viden om kræft.
Tak til alle, hvis støtte gør det muligt.
Hvis du har spørgsmål til cancer.dk, er du velkommen til at skrive til os på cancerdk@cancer.dk.
Støt kræftsagen
Se, hvordan du kan bidrage
1 ud af 3 under 75 år får kræft, men du kan gøre en forskel. Det nytter, uanset om du støtter en enkelt gang eller fast hver måned.
Bliv medlem
Som medlem er du er med til at sikre banebrydende forskning, forebyggelse og støtte til alle, berørt af kræft. Find den type medlemskab, der passer dig.
Bliv en del af frivillig-fællesskabet
Som frivillig bliver du en del af et fantastisk fællesskab omkring events, politiske indsatser og støtte til mennesker berørt af kræft. Se mulighederne for frivilligt arbejde.
Det går din støtte til
Når du bliver medlem eller giver et bidrag, støtter du Kræftens Bekæmpelses arbejde inden for vores tre hovedområder: forskning, patientstøtte og oplysning.
-
Forskning: 56%
Forskning i bedre muligheder for at opdage kræft i tide, for at gøre behandlingerne skånsomme og effektive og for at sikre, at flere har et godt liv efter kræft.
-
Patientstøtte: 26%
Støtte og gratis rådgivning af patienter og pårørende foregår på vores Kræftrådgivninger i hele landet, via Kræftlinjen, chatforums mm. Hvert år hjælper vi mere end 100.000 danskere.
-
Forebyggelse og oplysning: 14%
Fire ud af ti kræfttilfælde kan forebygges. Vi arbejder derfor fortsat på at fortælle, hvordan de gode råd kan omsættes til konkret adfærd, der mindsker risikoen for kræft.
Hjælp og viden til patienter og pårørende
Hverdag med kræft
Det er almindeligt at opleve, at hverdagen ændrer sig markant, når man har kræft. Det tager tid at forholde sig til en kræftsygdom, og der er meget at tage stilling til, men også gode ting, du kan gøre for dig selv.
Fakta om kræft
Find viden om, hvordan og hvorfor kræft opstår, og hvordan man undersøger og behandler det. Du kan også læse om symptomer og finde statistik om kræft.
Få rådgivning og mød andre
Alle kræftpatienter og pårørende kan få gratis hjælp hos Kræftens Bekæmpelse. Vi tilbyder professionel rådgivning og forskellige muligheder for at møde andre i samme situation.